تحقق فرامین رهبری موجب توسعه کشور خواهد شد

فرهیختگان بخصوص دانشگاهیان در تحقق فرامین رهبری در زمینه اقتصاد و فرهنگ نقش آفرینی کنند

تحقق فرامین رهبری موجب توسعه کشور خواهد شد

فرهیختگان بخصوص دانشگاهیان در تحقق فرامین رهبری در زمینه اقتصاد و فرهنگ نقش آفرینی کنند

تحقق فرامین رهبری موجب توسعه کشور خواهد شد

پیام شهید آوینی:

دهکده جهانی واقعیت پیدا خواهد کرد، چه بخواهیم و چه نخواهیم. این حقیقت تنها ما را که شهروندان مطیعی برای این دهکده بزرگ نیستیم مضطرب نمی دارد و بلکه غرب را هم چه بسا بیش تر از ما به اضطراب می اندازد. ما شهروندان مطیعی برای دهکده جهانی نیستیم؛ این سخن نیاز به کمی توضیح دارد.

۳۷ مطلب در آبان ۱۳۹۲ ثبت شده است

فرهنگ بسیجی

آیندگان شهدا | پنجشنبه, ۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۰۵:۲۲ ب.ظ

 رهبر انقلاب :

فرهنگ بسیجی یعنی آن مجموعه‌ی معرفتها و روشها و منشهائی که میتواند مجموعه‌های عظیمی را در ملت به وجود بیاورد که تضمین کننده‌ی حرکت مستقیم و پایدار اسلامی آن ملت باشند. این یک تفکر است.

 

دریافت
حجم: 15 مگابایت
توضیحات: ویژگی های فرهنگ بسیجی در دیدگاه رهبری

  • آیندگان شهدا

هفته بسیج مبارک

آیندگان شهدا | پنجشنبه, ۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۰۴:۴۰ ب.ظ

من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می خورم و از خدا می خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند.

امام خمینی(ره)

هفته بسیج بر شما بسیجی مدرسه عشق مبارک باد.

  • آیندگان شهدا

در کدام استان‌ها طلاق روند صعودی داشته است؟

آیندگان شهدا | دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۰۱ ب.ظ

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد، میانگین میزان عمومی طلاق در استان‌های البرز، تهران، کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی، قم، مازندران، همدان، مرکزی و گیلان طی هشت سال اخیر روند صعودی داشته است.

میزان عمومی طلاق در کشور در سال 90 نسبت به سال 83 حدود هشت در هزار رشد داشته که استانهای گیلان و خراسان رضوی بیشترین افزایش و سیستان و بلوچستان و کرمان کمترین افزایش را تجربه کرده اند.

 

در عین حال میزان عمومی ازدواج در 18 استان کشور روند صعودی طی سالهای 83 تا 87 داشته است .

 

بر اساس این گزارش ، ولی استان تهران با نوسانات میزان عمومی ازدواج، کمترین میزان را دارا بوده ، بطوریکه از 8.8در هزار ازدواج در سال 83 به 8.3در هزار در سال 90 رسیده که این ناشی از نوع و شرایط زندگی از جمله تهیه مسکن ، بیکاری ، هزینه های بالای زندگی است .

 

اما استانهای اردبیل ، خراسان شمالی ، زنجان و گلستان بیشترین میزان عمومی ازدواج را طی این دوره تجربه کرده اند.
 

  • آیندگان شهدا

غرور ملی نمی‌گذارد کالای خارجی بخریم

آیندگان شهدا | دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۰۸ ب.ظ

غرور ملی نمی‌گذارد کالای خارجی بخریم

نام پرونده: سبک زندگی «کیفیت کالای ایرانی»


مهمان: دکتر علی انتظاری
جامعه‌شناس و عضو هیأت

علمی دانشکده‌ی علوم اجتماعی

دانشگاه علامه طباطبائی


گفتگو از: مجید شفیعی

با دکتر علی انتظاری به قصد بررسی جنبه‌های جامعه‌شناختی تولید کالای داخلی گفتگو نمودیم. پاسخ‌های ایشان هرچند بنیان‌های مردم‌شناسانه داشت اما حاوی تذکرات و ملاحظاتی بود که تازه می‌نمود. این استاد دانشگاه علامه طباطبایی از جمله در خصوص وجود قوانین پیشگیرانه و اجرای بی کم و کاست آن و تأثیرات شگرفی که بر افزایش کیفیت کالای داخلی می‌گذارد سخن گفت. نکته‌ی مهم دیگر در میان تأملات دکتر انتظاری موضوع غرور ملی بود. کلیدواژه‌ای که تأثیر مستقیم و پردامنه‌ای در این مبحث دارد.

* به نظر شما چرا بخشی از تولیدکنندگان ما کالای با کیفیت تولید نمی‌کنند؟
به عوامل مختلفی برمی‌گردد. یکی از مهم‌ترین عواملش بحث امنیت اقتصادی است. تولیدکننده موقعی کالای باکیفیت تولید می‌کند که احساس کند می‌تواند در یک رقابت سالم کالایش را به فروش برساند. وقتی فضای اقتصادی فضای سالمی نباشد و امنیت اقتصادی برقرار نباشد، اگر تولیدکننده کالای باکیفیت تولید کند، هزینه‌اش بالاتر می­‌رود و نمی‌تواند با کالاهای مشابه رقابت کند. اگر شرایطی در جامعه وجود داشته باشد مانند همین الان که بتوان در تولید کالا تقلب کرد و سازمان‌های نظارتی به خوبی کارشان را انجام ندهند، عملاً یک فرد می‌تواند با هزینه‌های کمتر، کالایی را تولید کند که بتواند آن را با قیمتی پایین‌تر وارد بازار کند. مثلاً این همه عسل در بازار عرضه می‌شود. شما می‌توانید عسل با قیمت کیلویی ۵ هزار تومان پیدا کنید تا کیلویی ۵۰ هزار تومان و همه ادعا می‌کنند که عسل ما سالم است. دراین شرایط وقتی عسل ۵ هزار تومانی به راحتی توزیع می‌شود و هیچ سازمانی نیست که نظارت کند، آن کسی که عسل ۵۰ هزار تومانی تولید می‌کند عسلش را کنار می‌گذارد. بنابراین آن کسی که بخواهد عسل خوب ارائه کند عملاً متضرر می‌شود.

* اگر به قبل از انقلاب صنعتی مراجعه کنیم، محصولات و منسوجات و معماری و تسلیحات و ادوات ایرانی برجسته بوده است. یا دوره‌ای را داریم که کشورهای دیگر سکه‌هایشان را در ایران ضرب می‌کردند. در بحث کیفیت تولید هم حتی لنج‌سازان جنوب ایران در سطح منطقه و حتی تا هند معروف بودند. این عقبه چه شده که امروز کالای ایرانی در مقابل کالای خارجی قدرت کمی برای رقابت دارد؟
این هم فراز و نشیب‌های متعددی را طی کرده است. ما یک دوره‌ای را داشتیم در قرن چهارم هجری که قرن شکوفایی تمدن اسلامی بوده. این تمدن ریشه‌اش در دانش بوده است. یعنی دانشی وجود داشته که بر اساس آن، تمدنی شکل گرفته و در نتیجه مصنوعات و محصولاتی از قِبل آن به وجود آمده است. اما بعد تدریجاً یک روند انحطاطی را طی کردیم تا دوره‌ی صفویه که دوباره آن زمینه‌های قبلی احیا شد و این تمدن رونق گرفت و شرایطی به وجود آمد که باز شاهد جلوه‌های تمدنی هستیم؛ هم در معماری و هم در صنعت. اما این دوره هم خیلی بادوام نبود و در دوره‌ی قاجار کاملاً روند ما رو به انحطاط کشیده شد.
یکی از مهم‌ترین عوامل امنیت اقتصادی است. وقتی فضای اقتصادی سالم نباشد، اگر تولیدکننده کالای باکیفیت تولید کند، هزینه‌اش بالامی­‌رود و نمی‌تواند با کالاهای مشابه رقابت کند. مثلاً این همه عسل در بازار عرضه می‌شود. با قیمت کیلویی ۵هزار تومان تا کیلویی ۵۰هزار تومان و همه ادعا می‌کنند که عسل ما سالم است. در این شرایط کسی که عسل خوب ارائه کند عملاً متضرر می‌شود.

از طرفی در غرب بعد از رنسانس، در اثر نوزایی فکری و رهایی اندیشه از قیوداتی که وجود داشته و نتیجه‌اش شده عصر روشنفکری و نهایتاً انقلاب صنعتی و رشد تمدن غرب و مدرنیته. ما هم که یک جامعه‌ی منفک از جهان که نبودیم، همان‌طور که در گذشته و در قرن چهارم شاهد هستیم که بسیاری از علما و دانشمندان اروپایی به سرزمین‌های اسلامی به خصوص ایران می‌آمدند و مبهوت تمدن اسلامی می‌شدند و با خودشان اندیشه‌های اسلامی را به ارمغان می‌بردند، همین اتفاق معکوسش در این دوره می‌افتد؛ یعنی دوره‌ای که ما مواجهه با غرب داریم و روند انحطاطی را طی می‌کردیم اما آن‌ها به اصطلاح در عرصه‌ی تمدن رشد می‌کردند، مردم ما رفته‌اند و جوامع غربی را دیده‌اند. ما فکر کردیم اگر بخواهیم به آن محصولاتی که آن‌ها دارند برسیم، باید خودمان را شبیه آن‌ها کنیم. این روند غلط، متأسفانه همچنان هم ادامه دارد و خیلی‌ها می‌گویند جامعه‌ی ما باید برود مدرن شود!

اتفاقی که در داخل افتاد این بود که ما به جای این‌که دانشمان را رونق دهیم -که براساس رونق دانش، محصولات و تکنولوژی ظهور و بروز پیدا می‌کند- جریان تفکر و دانش را کنترل کردیم اما از آن طرف محصولات تکنولوژی را وارد جامعه‌ی خود کردیم. حداکثر این‌که توانستیم شبیه آن محصولات را بسازیم؛ اتومبیل را شبیه‌سازی کردیم؛ در صورتی که در جوامع صنعتی فقط خود اتومبیل نیست بلکه این به چیزهای دیگری وصل است مثلا به بروکراسی و آن بروکراسی به چیزهای دیگری وصل است. ما یک تکه‌هایی را برداشتیم که این تکه‌ها اولاً با هم ارتباط منطقی نداشتند و در ثانی با زمینه‌های فرهنگی ما رابطه نداشتند. این‌ها به جای این‌که کارکرد تکنولوژی داشته باشند بیشتر برای ما مزاحم شدند. الان بروکراسی در غرب وجود دارد. اگر شما بخواهید یک کاری انجام دهید، بروکراسی کمک می‌کند راحت‌تر انجام شود اما در جامعه‌ی ما مانع است که کار، درست انجام شود. ما باید برویم سراغ زمینه‌های فکری خودمان و آن‌ها را احیا کنیم و به دانش برسانیم و از دانش به تکنولوژی و محصولات تکنولوژی برسیم.

شما به ریشه‌های تاریخی این موضوع اشاره کردید. اما به هر حال امروز ما دچار این نقص هستیم که حتی برخی کالاهای باکیفیت داخلی هم قربانی جنس خارجی ارزان‌قیمت و یا حتی گران‌قیمت می‌شوند. به نظر شما چه باید کرد؟
یک وجه اقتصاد مقاومتی ناظر به قوانین و مقررات است. باید قوانین و مقررات صادرات و واردات به‌گونه‌ای شکل بگیرد که بتوانیم در برابر تهاجمات اقتصادی خارجی مقاومت کنیم. الان شرایط‌مان این‌گونه نیست. به همین دلیل وقتی تحریم می‌شویم، مقداری دچار مشکل می‌شویم. این نشان می‌دهد که چند جای کار را درست سیاست‌گذاری نکردیم و درست انجام ندادیم. ما باید سیاست‌هایی داشته باشیم که وقتی آن‌ها ما را تحریم کردند احساس کنند خودشان متضرر شدند.

باید روی قوانین بررسی جدی صورت بگیرد. مشکلات کارآفرینان مرتفع شود و بالأخره از کسانی که درگیر تولید هستند سؤال شود که با چه مسائل و مشکلاتی مواجهند؟ چرا نمی‌توانند کالای خوب تولید کنند؟ از این طرف مردم که مصرف‌کننده هستند، رفتار این‌ها باید مورد سنجش قرار بگیرد و باید دائماً این تحقیقات از منظر جامعه‌شناسی و از منظر حقوقی و روانشناختی مورد بررسی قرار گیرد.
فرهنگ کار ما بد و ضعیف است و یکی از موانع این فرهنگ این است که همه‌ی امور دولتی است. اگر همه‌ی امور به مردم واگذار شود، سامان امور درست می‌شود. ما اگر بخواهیم برویم به سمت اقتصاد سالم، باید رانت‌ها و زمینه‌هایی که باعث می‌شود کارایی‌ها کاهش پیدا کند را حذف کنیم. باید برویم به سمت اقتصادی مردمی‌تر.

نکته‌ی دیگر این‌که ما باید یک پالایش حقوقی معطوف به امنیت اقتصادی انجام دهیم. یک گروه متخصصی باید روی قوانین و مقررات ما کار کنند و با کشورهای دیگر مقایسه‌ی تطبیقی انجام دهند. قوانین و مقررات به گونه‌ای وضع شود که بتوانند قوانین و مقررات اقتصادی را تضمین کنند. اگر یک قوه‌ی قضائیه‌ی حساس و فعال نداشته باشیم نمی‌شود نهادهای مردمی را راه انداخت. مردم که نمی‌توانند اعمال قانون کنند. در یک جامعه‌ای که فساد اقتصادی و فساد اداری وجود دارد صحبت از هیچ چیزی نمی‌شود کرد، نه حرکت فرهنگی می‌‌شود نه حرکت اصلاحی. باید یکی از نهادهای کنترل‌کننده در قالب ان جی او بتوانند بر کالاها نظارت کنند.

شرایط اقتصادی که ما فراهم کردیم به گونه‌ای است که آدم‌ها وقتی ربطشان با سازمان رابطه‌ی خطی می‌شود کارایی‌شان کاهش پیدا می‌کند. بهترین کارمندان، کارمندانی هستند که معادل آن میزان تولیدی که دارند دستمزد می‌گیرند. بعد از آن‌ها می‌شوند کارگران روزمزد و بعد کارگران قراردادی. بعد در آخرین مرحله کارمندان رسمی هستند. تقریباً این کارمندان رسمی فقط ذی‌‌نفع هستند. این برمی‌گردد به یک فرهنگ کاری که ما در جامعه داریم. فرهنگ کار ما بد و ضعیف است و یکی از موانع این فرهنگ کار جدید این است که همه‌ی امور دولتی است. اگر همه‌ی امور به مردم واگذار شود، سامان امور درست می‌شود. ما اگر بخواهیم برویم به سمت اقتصاد سالم، باید رانت‌ها و زمینه‌هایی که باعث می‌شود کارایی‌ها کاهش پیدا کند را حذف کنیم. باید برویم به سمت اقتصادی مردمی‌تر، شاداب‌تر و سرزنده‌تر.

نکته‌ی بعد این است که مردم باید غرور ملی داشته باشند. یعنی باید این غرور ملی و هویت آن‌ها تقویت شود تا نسبت به کالای ایرانی تعصب داشته باشند. در حالی که بخشی از مردم ما متأسفانه مشکلات هویتی دارند و ما خیلی از این مسأله رنج می‌بریم. متأسفانه جوان ما افتخار می‌کند که مثلاً لباس خارجی دارد؛ یا تولیدکننده این‌قدر هویت ندارد که مارک خودش را بزند و بر روی کالایش مارک خارجی می‌زند. در همین بازار خودمان انواع مارک‌ها را برای استفاده بر روی لباس‌ها می‌فروشند. این‌ها در واقع مسائل هویتی است. اگر ایرانی بفهمد که من ایرانی باید از جنس ایرانی استفاده کنم، خیلی از مشکلات حل خواهد شد. ژاپن تا همین چند وقت پیش بهترین تلفن‌ها را به خارج صادر می‌کرد ولی مردم خودش از تلفن‌های قدیمی استفاده می‌کردند اما دست ما بهترین گوشی‌‌های تلفن همراه است. این یک امر فرهنگی است و اصلاح این وضع در واقع وظیفه‌ی رسانه‌ها است، وظیفه‌ی نظام تعلیم و تربیت ماست تا شرایطی به وجود بیاید که ایرانی به ایرانی بودن خودش افتخار کند و غرور داشته باشد و تعصب داشته باشد و نسبت به استفاده از کالای خارجی حساسیت نشان دهد.
  • آیندگان شهدا

وصیت نامه سردار سرلشکر پاسدار شهید احمد کاظمی

آیندگان شهدا | دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۳۱ ق.ظ

الله اکبر

اشهد ان لا اله الا الله اشهد ان محمد رسول الله اشهد ان علیاً ولی الله

خداوندا فقط می‌خواهم شهید شوم شهید در راه تو، خدایا مرا بپذیر و در جمع شهدا قرار بده. خداوندا روزی شهادت می‌خواهم که از همه چیز خبری هست الا شهادت، ولی خداوندا تو صاحب همه چیز و همه کس هستی و قادر توانایی، ای خداوند کریم و رحیم و بخشنده، تو کرمی کن، لطفی بفرما، مرا شهید راه خودت قرار ده. با تمام وجود درک کردم عشق واقعی تویی و عشق شهادت بهترین راه برای دست یافتن به این عشق.

نمی‌دانم چه باید کرد، فقط می‌دانم زندگی در این دنیا بسیار سخت می‌باشد. واقعاً جایی برای خودم نمی‌یابم هر موقع آماده می‌شوم چند کلمه‌ای بنویسم، آنقدر حرف دارم که نمی‌دانم کدام را بنویسم، از درد دنیا، از دوری شهدا، از سختی زندگی دنیایی، از درد دست خالی بودن برای فردای آن دنیا، هزاران هزار حرف دیگر، که در یک کلام، اگر نبود امید به حضرت حق، واقعاً چه باید می‌کردیم. اگر سخت است، خدا را داریم اگر در سپاه هستیم، خدا را داریم اگر درد دوری از شهدای عزیز را داریم، خدا داریم. ای خدای شهدا، ای خدای حسین، ای خدای فاطمه زهرا(س)، بندگی خود را عطا بفرما و در راه خودت شهیدم کن، ای خدا یا رب العالمین.

راستی چه بگویم، سینه‌ام از دوری دوستان سفر کرده از درد دیگر تحمل ندارد. خداوندا تو کمک کن. چه کنم فقط و فقط به امید و لطف حضرت تو امیدوار هستم. خداوندا خود می‌دانم بد بودم و چه کردم که از کاروان دوستان شهیدم عقب مانده‌ام و دوران سخت را باید تحمل کنم. ای خدای کریم، ای خدای عزیز و ای رحیم و کریم، تو کمک کن به جمع دوستان شهیدم بپیوندم.

گرچه بدم ولی خدا تو رحم کن و کمک کن. بدی مرا می‌بینی، دوست دارم بنده باشم، بندگی‌ام را ببین. ای خدای بزرگ، رب من، اگر بدم و اگر خطا می‌کنم، از روی سرکشی نیست. بلکه از روی نادانی می‌باشد. خداوندا من بسیار در سختی هستم، چون هر چه فکر می‌کنم، می‌بینم چه چیز خوب و چه رحمت بزرگی از دست دادم. ولی خدای کریم، باز امید به لطف و بزرگی تو دارم. خداوندا تو توانایی. ای حضرت حق، خودت دستم را بگیر، نجاتم بده از دوری شهدا، کار خوب نکردن، بنده‌ی خوب نبود،... دیگر...

حضرت حق، امید تو اگر نبود پس چه؟ آیا من هم در آن صف بودم. ولی چه روزهای خوشی بود وقتی به عکس نگاه می‌کنم. از درد سختی که تمام وجودم را می‌گیرد دیگر تحمل دیدن را ندارم. دوران لطف بی‌منتهای حضرت حق، وای من بودم نفهمیدم، وای من هستم که باید سختی دوران را طی کنم. الله اکبر خداوندا خودت کمک کن خداوندا تو را به خون شهدای عزیز و همه بندگان خوبت قسم می‌دهم، شهادت را در همین دوران نصیب بفرمایید و توفیق‌ام بده هر چه زودتر به دوستان شهیدم برسم، انشاء الله تعالی.

منزل ظهر جمعه 6/4/82

 بــه پایان آمد این دفتر                  حکایت همچنان باقی است

  • آیندگان شهدا

در آستانه دور جدید مذاکرات ایران با 5+1

آیندگان شهدا | دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۱۵ ق.ظ

پیام معنادار دانشجویان به 1+5؛ «فردو قلب ماست» حمایت گسترده دانشجویان و نمایندگان از زنجیره انسانی در «فردو»

تصمیم دانشجویان و نخبگان شریف در آستانه دور جدید مذاکرات ایران با 5+1برای ایجاد حلقه انسانی به دور سایت فردو با حمایت نخبگان و دانشجویان روبرو شد و آنان نیز در بیانیه‌هایی حضور خود را در این حرکت نمادین اعلام کردند.

حدود یک قرن از کشف انرژی هسته‌ای در جهان می‌گذرد و اکنون علوم هسته‌ای به عنوان علوم مادر که خود از علوم دیگر بهره می‌برد و موجب رشد دیگر علوم می‌شود، مطرح است چراکه انرژی هسته‌ای در تمامی جنبه‌های زندگی بشری وارد شده است.


ایران از جمله اولین کشورهای امضاء کنندگان معاهده منع تکثیر سلاح‌های هسته‌ای و دیگر موافقت نامه‌های بین‌المللی است، در زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوای حرام بودن تولید و به کارگیری بمب اتمی را صادر کردند و ایران اسلامی طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای را ارائه و به تصویب جامعه جهانی رسانده است، شاهد هستیم که ناعادلانه و ظالمانه بیماران سرطانی کشورمان را از داشتن رادیوداروها تحریم می‌کنند و فشارهای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... بر ملت فهیم ایران تحمیل می‌کنند.


با وجود این قضایا  فرزندان این ملت بزرگ در صنعت هسته‌ای توانستند به دستاوردهای عظیمی در حوزه انرژی هسته‌ای برسند، چرخه کامل سوخت هسته‌ای، ساخت نیروگاه‌ تحقیقاتی هسته‌ای بومی، خودکفایی در ساخت و تولید رادیوایزوتوپ‌ها و رادیوداروها و صدها دستاورد ریز و درشت که بعضاً غربی‌ها و کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را انگشت به دهان کرده است، مایه مباهات و افتخاری عظیم است. این دستاوردها قطعاً موجب عقب نشاندن غرب از بسیاری از اقدامات شیطانی که از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی در سر می‌پرورانده، شده است.
 

ادعای انحراف از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تنها ملعبه‌ای برای کند نمودن سرعت رشد ایران اسلامی است. قطعاً اگر برنامه هسته‌ای وجود نداشت، بهانه‌ای دیگر علم می‌شد. این در حالی است که پیش از انقلاب به پیشنهاد خود آمریکایی‌ها کشور ایران می‌خواست 23000 مگاوات برق هسته‌ای تولید کند و طرح غنی سازی اورانیوم نیز جزیی از همان برنامه بود. و حالا پس از 35 سال آنها می‌گویند شما نفت دارید و انرژی هسته‌ای نمی‌خواهید. غنی‌سازی نمی‌خواهید.


بر جهانیان پوشیده نیست اقتدار این ملت به داشتن بمب و موشک نیست بلکه به ملتی بیدار و آگاه است که از ده‌ها قرن پیش صلح طلب بوده، به ملل دیگر یاری رسانده و اکنون اراده کرده است تا قطبی بزرگ از انرژی هسته‌ای صلح آمیز در جهان باشد. حمایت کامل کشورهای غیر متعهد، که بیش از صد کشور می‌باشند، از ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیگر صحنه‌های بین‌المللی، نشان از اقتدار این ملت بزرگ می‌دهد.


جنبش دانشجویی کشورمان همواره ثابت کرده‌اند که در همه برهه‌های انقلاب اسلامی پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی بوده‌اند و تلاش نخبگان و دانشجویان بود که موجب شد تا ایران بتواند با وجود تحریم‌ها به جایگاهی والا در زمینه هسته‌ای برسد، کوردلان و دشمنان نظام که نتوانستند در روند علمی مانع ادامه کار دانشجویان شوند با ترور دانشمندان هسته‌ای در توهم این خیال باطل بودند که می‌توانند این روند را متوقف کنند غافل از آنکه با شهادت این دانشمندان هسته‌ای احمدی‌روشن‌ها و علی‌محمدی‌ها راه این دانشمندان را ادامه خواهند داد و هزاران دانشجو درخواست تغییر رشته تحصیلی خود را داده و عزم خود را برای ادامه دادن راه این دانمشندان عزم کردند.

در آستانه دور جدید مذاکرات ایران با گروه 5+1 جنبش دانشجویی کشورمان در حرکتی نمادین قصد دارند تا حلقه انسانی را به دور سایت هسته‌ای فردو  ایجاد کنند تا جهانیان بدانند که دانشجویان و نخبگان این مرز بوم نه‌ تنها از حقوق مسلم هسته‌ای کوتاه نخواهند آمد بلکه تا آخرین قطره خون از انرژی هسته‌ای دفاع خواهند کرد.


دانشجویان و نخبگان دانشگاه شریف در نامه‌ای خطاب به رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کردند که « جناب آقای صالحی؛ ما نخبگان و دانشجویان دانشگاه شریف به عنوان عضو کوچکی از جامعه نخبگانی کشور، اعلام می‌داریم این دستاوردهایی که ملت ایران برای دستیابی به آنها هزینه‌های بسیاری را متحمل گردیدهاست، سرمایه‌های گرانبهای کشور هستند که در راه صیانت از آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در این مسیر در کنار مسئولین محترم کشور، همچون احمدی‌روشن‌ها تا پای جان ایستاده‌ایم.

این تصمیم دانشجویان و نخبگان شریف در آستانه دور مذاکرات ایران با گروه 5+1 با حمایت نخبگان و دانشجویان همراه شد و دانشجویان دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، امیرکبیر، علم‌وصنعت، امام صادق(ع)، خواجه نصیرالدین‌طوسی، شاهد و دانشگاه آزاداسلامی روبرو شد و هر کدام از این دانشگاه‌ها با صدور بیانیه‌هایی حضور خود را در این حرکت اعلام کردند.

  • آیندگان شهدا

بستگان رییس جمهور در کدام جایگاه ها مشغول به کار شده اند؟

آیندگان شهدا | يكشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۱۸ ق.ظ

آیا شایسته سالاری مد نظر دولت اعتدال با پست دادن به پسر عمه، پسر عمو، خواهر زاده و ... محقق می شود؟

«شایسته سالاری» یکی از کلید واژه های مهمی بود که دکتر حسن روحانی در جریان رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری از آن نام برد و به مردم قول داد تا در صورت پیروزی در انتخابات، دولت آینده را بر این مبنا شکل دهد.

این تعبیر بعد از انتخابات 24 خرداد نیز از کلام رییس جمهور حذف نشد و او با تاکید بر این مساله، به آحاد ملت قول داد تا دولتمردان آینده بر مبنای شایسته سالاری انتخاب شده و هر کس در جایگاه تخصصی خود بکار گرفته شود. به عنوان نمونه رییس جمهور در اولین نشست خبری خود در 27 خرداد ضمن تاکید بر اینکه با کلید آمده ام نه با داس، گفت: «من این قول را می دهم که در دولت آینده از همه مدیران شایسته و متعهد بهره برداری و استفاده شود.»

اما گذشت کمتر از صد روز از آغاز به کار دولت جدید و نگاهی به روند انتصاب های دولت یازدهم نشان می دهد نه تنها این وعده به خوبی عملی نشده بلکه تعداد قابل توجهی از بستگان و نزدیکان رییس جمهور توانسته اند جایگاه های مهم و کلیدی دولت جدید را از آن خود کنند.

به عنوان مثال اسماعیل سماوی خواهرزاده رییس جمهور است که در حال حاضر سه مسئولیت دولتی را همزمان برعهده دارد. این مسئولیت ها عبارتند از: سرپرست گروه مشاوران جوان، رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور.

علی‌اصغر مونسان نیز دیگر خواهرزاده آقای روحانی است که از سوی اکبر ترکان مشاور رییس جمهور به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد کیش انتخاب شد‌ه است.
اما در این میان فقط خواهرزاده های رییس جمهور از این موقعیت بهره مند نبوده اند بلکه علی اصغر پیوندی پسر عمه آقای روحانی نیز اخیرا به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منصوب شده است.
 اما نفر بعدی حسین فریدون برادر رییس جمهور است. فردی که مدتی است دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی شده است.
  • آیندگان شهدا

اهانت رییس دفتر «خاتمی» به مداحان

آیندگان شهدا | شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۰۷:۴۳ ب.ظ

هنوز خاطره سخنان توهین‌آمیز برخی عناصر اصلاح‌طلب نسبت به عاشورای حسینی و ماجرای عاشورای88 از خاطره‌ها محو نشده است که شاهد شروع فاز جدید این اعمال هستیم.

چندی است که برخی از اصلاح طلبان با حمله به جریان مداحان کشور در مقابل روشنگری انها می ایستند در این بین امروز محمدعلی ابطحی؛ رئیس دفتر خاتمی در دوره اصلاحات روی صفحه فیسبوک خود نوشت:

 

نتیجه توهین ابطحی به مداحان در فیسبوک
بر همین اساس سایت وطن آنلاینسه شنبه‌شب گذشته نوشت:«امشب تاسوعاست. عزاداری برای امام حسین‌علیه‌السلام جزئی از سنت های آیینی و شیعی ماست. این سنت از بین نخواهد رفت. مداحان و روضه خوانان لازم نیست برای احیای آن به دروغ متوسل شوند. هر چند برای حفظ دکانشان ضروری است که هرسال دنبال روضه جدید و دروغ جدید باشند. اعظم الله اجورکم.»

 

از سوی دیگر «رجا» نوشت: این نوشته اهانت آمیز ابطحی منجر شده تا بسیاری از افراد غیر مسلمان و دین ستیز، ذیل نوشته او با نوشتن نظرات توهین آمیز خود علیه اسلام و مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام به عقده گشایی پرداخته و مشخص نیست به چه علت مسئولان دستگاه قضا در این باره اقدام مشخصی انجام نمی دهند؟

حمله رییس دفتر خاتمی در دوره اصلاحات به مداحان و نسبت دادن «حفظ دکان» به روضه خوانان اهل بیت علیه السلام در حالی صورت می گیرد که در دوره حاکمیت 8 ساله اصلاح طلبان هیئات مذهبی یکی از پایگاه های اصلی مبارزه با سیاست های سکولار و حمله به مقدسات توسط اصلاح طلبان بودند، از این رو اصلاح طلبان بارها و بارها با طرح مباحثی از جمله اینکه «هیئات مذهبی منشاء خشونت هستند»، «تفکر شیعه گری موجب انحطاط مملکت ما و مانعی برای دموکراسی است»، «فرهنگ شهادت خشونت آفرین است» و ... ستیز علنی خود را با مجالس عزاداری سیدالشهدا علیه السلام نمایان کرده بودند و به نظر می رسد حمله اخیر ابطحی به محافل عزاداری سیدا الشهدا علیه السلام نیز از همین منظر قابل ارزیابی است.

 

هجمه علیه مداحان پس از برگزاری دعای عرفه آغاز شد و رسانه های زنجیره ای حامی رفسنجانی و دولت، به صورت روزانه این هجمه را که بعضا هتاکانه نیز بوده، در دستور کار خود قرار داده اند.

 

براساس این گزارش، اگرچه این قبیل تهاجمات تازگی نداشته و همه ساله در ایام نزدیک به محرم، هیات های مذهبی و منبری ها و مداحان آمادگی پیدا کرده اند تا مورد نیش و کنایه بدخواهان قرار بگیرند اما مسایلی که طی این چند هفته گذشته به وجود آمد و حملات گسترده ای که با سازماندهی قبلی صورت گرفت، نشان از نوعی انتقام گیری از این جامعه ی معزز و محترم را دارد.

 

  • آیندگان شهدا

روز نهم محرم

آیندگان شهدا | چهارشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۱۷ ق.ظ

ورود شمربن ذی الجوشن به کربلا

در روز نهم محرم (تاسوعای حسینی) شمر بن ذی الجوشن با نامه‏ای که از عبیداللّه‏ داشت از "نُخیله" ـ که لشکرگاه و پادگان کوفه بود ـ با شتاب بیرون آمد و پیش از ظهر روز پنجشنبه نهم محرم وارد کربلا شد و نامه عبیداللّه‏ را برای عمر بن سعد قرائت کرد.


ابن سعد به شمر گفت: وای بر تو! خدا خانه ات را خراب کند، چه پیام زشت و ننگینی برای من آورده‏ای. به خدا قسم! تو عبیداللّه‏ را از قبول آنچه من برای او نوشته بودم بازداشتی و کار را خراب کردی... .

( همان، ج2، ص89. )

2. شمر که با قصد جنگ وارد کربلا شده بود، از عبیداللّه‏ بن زیاد امان نامه‏ای برای خواهرزادگان خود و از جمله حضرت عباس علیه‏السلام گرفته بود که در این روز امان نامه را بر آن حضرت عرضه کرد و ایشان نپذیرفت.

شمر نزدیک خیام امام حسین علیه‏السلام آمد و عباس، عبداللّه‏، جعفر و عثمان (فرزندان امام علی علیه‏السلام که مادرشان ام‏البنین علیها‏السلام بود) را طلبید. آنها بیرون آمدند، شمر گفت: از عبیداللّه‏ برایتان امان گرفته‏ام. آنها همگی گفتند: خدا تو را و امان تو را لعنت کند، ما امان داشته باشیم و پسر دختر پیامبر امان نداشته باشد؟!(انساب الاشراف، ج3، ص184.)

3. در این روز اعلان جنگ شد که حضرت عباس علیه‏السلام امام علیه‏السلام را باخبر کرد. امام حسین علیه‏السلام فرمود: ای عباس! جانم فدای تو باد، بر اسب خود سوار شو و از آنان بپرس که چه قصدی دارند؟

حضرت عباس علیه‏السلام رفت و خبر آورد که اینان می‏گویند: یا حکم امیر را بپذیرید یا آماده جنگ شوید.

امام حسین علیه‏السلام به عباس فرمودند: اگر می‏توانی آنها را متقاعد کن که جنگ را تا فردا به تأخیر بیندازند و امشب را مهلت دهند تا ما با خدای خود راز و نیاز کنیم و به درگاهش نماز بگذاریم. خدای متعال می‏داند که من بخاطر او نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم.( الملهوف، ص38.)



حضرت عباس علیه‏السلام نزد سپاهیان دشمن بازگشت و از آنان مهلت خواست. عمر بن سعد در موافقت با این درخواست تردید داشت، سرانجام از لشکریان خود پرسید که چه باید کرد؟ "عمرو بن حجاج" گفت: سبحان اللّه‏! اگر اهل دیلم و کفار از تو چنین تقاضایی می‏کردند سزاوار بود که با آنها موافقت کنی.

عاقبت فرستاده عمر بن سعد نزد عباس علیه‏السلام آمد و گفت: ما به شما تا فردا مهلت می‏دهیم، اگر تسلیم شدید شما را به عبیداللّه‏ می‏سپاریم وگرنه دست از شما برنخواهیم داشت.

(ارشاد، شیخ مفید، ج2، ص91.)

التماس دعا

  • آیندگان شهدا

وقایع روز چهارم محرم الحرام

آیندگان شهدا | پنجشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۰۸:۰۱ ب.ظ

عبیدالله بن زیاد در مسجد کوفه مردم را چنین خطاب کرد

«ای مردم! خاندان ابوسفیان را آزمودید و آنها را چنان که می خواستید یافتید! و یزید را می شناسید که دارای رفتار و روشی نیکوست که به زیردستان احسان می کند و بخشش های او بجاست! و پدرش نیز چنین بود! اکنون یزید دستور داده تا بین شما پولی تقسیم نمایم و شما را به جنگ با دشمنش حسین بفرستم». سپس دستور داد در تمام شهر ندا کنند و مردم را برای جنگ آماده ی حرکت سازند.

شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار جنگجو، یزید بن رکاب با دوهزار جنگجو، حصین بن نمیر با چهار هزار جنگجو، مضایر بن رهینه با سه هزار جنگجو، و نصر بن حرشه با دوهزار جنگجو برای جنگ با حسین(ع) اعلام آمادگی کرده و حرکت به سوی کربلا را آغاز کردند.

امام در پاسخ قیس بن اشعث که سفارش به بیعت با یزید می کرد، فرمود:

« نه به خدا سوگند، دست ذلت در دست آنان نمی گذارم و مانند بردگان از صحنه ی جنگ با آنان فرار نمی کنم.»

  • آیندگان شهدا